Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Janija»Dijetalna zečija janija u rerni

Dijetalna zečija janija u rerni

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
1363173026
Dijetalna zečija janija u rerni
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
1 / 2
12/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
6
"Krhka, sočna i veoma ukusna može da bude ova zdrava zečija janija - jednostavno se pridržavajte tačnih koraka u receptu"

Potrebni sastojci

  • zec - polovina
  • praziluk - 1 struk
  • krompir - 3 komada
  • paradajz - 400 g, iz konzerve
  • šargarepa - 2 komada
  • paprika - 2 komada, zelena i crvena
  • vrganji - 1 šaka, sušeni
  • celer
  • peršun
  • ruzmarin
  • maslinovo ulje
  • lovorv list - 1 list
  • piment - 3 zrna
  • biber - 5 zrna
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • brašno - 1 kašika
  • himalajska so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite zeca dobro. Pretvorite u porcije. Natopite ga sa sirćetom. Nakon toga stavite porcije zeca da provru i bacite vodu.

Sve povrće isecite na krupno, pri čemu šargarepe i praziluk - na kolutove, paprike i krompir - na krupne parčiće. Dno šerpe za pečenje (sa poklopcem za rernu) prelije mlazom maslinovog ulja i poređajte povrće (krompir, šargarepa, paprika, vrganji).

Napravite kašicu kao bozu od kašike brašna, kašičice aleve paprike i čaše belog vina i dodajte u jelo sa zečetinom. Dodajte paradajz, buketić zelenih začina i struk ruzmarina.

Začinite solju i dodajte piment, lovorov list i biber. Dolijte mlaku vodu, toliko da prekrije povrće i dva prsta odozgo. Ponovo prelijte maslinovim uljem, Poklopite i pecite u umerenoj rerni oko 2, 2 i po sata.

Servirajte jelo od zeca sa povrćem toplo!

Nek vam je ukusna dijetalna zečija janija u rerni!

P.S. Zečiju janiiju sam spremila zdravo i dijetalno - bez ikakvih zaprški.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: