Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čokoladna torta»Čiz torta sa keksom i tečnom čokoladom

Čiz torta sa keksom i tečnom čokoladom

Monika IvanovaMonika Ivanova
Kuvar
4312597
Čiz torta sa keksom i tečnom čokoladom
Fotografije: Monika Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Čim se u naslovu nalaze reči torta i čokolada, drugo nam više nije ni potrebno"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • kakao keks - 300 g
  • maslac - 125 g
  • esencija ruma
  • Za krem
  • želatin - 2 kesice
  • tečna čokolada - 400 g
  • kisela pavlaka - 400 g
  • banana - 1 komad
  • kakao - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U secku isecite kakao keks na sitno. Isecite maslac na male kocke i istopite na pari, sipajte ga u keks zajedno sa esencijom ruma i dobro promešajte.

Na dno kalupa sa dnom koje se skida rasporedite ravnomerno i dobro pritisnite kašikom. Ostavite u frižideru da se stegne dok ne napravite krem.

Za njega umutite kiselu pavlaku i bananu u blenderu dok se dobro ne ispasira banana, nakon toga dodajte i čokoladu.

Želatin rastvorite na pari u 6-7 kašika vode. Gotovo želatin sipajte u tankom mlazu u čokoladnu smesu i promešajte.

Prelijte koru od keksa i ostavite čokoladnu tortu u frižider na bar 4 sata, pre nego što servirate pospite kakaom.

Čiz torta sa keksom i tečnom čokoladom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: