Način pripreme
Zajedno stavite polovinu brašna, so, kiselu vodu i mlaku vodu, ulje, izmrvljen kvasac, u duboku posudu i mešajte drvenom varjačom. Kad zamesite sve sastojke, krenite da stavljate polako i ostatak brašna neprestano mešajući. Kad dodate brašno, počnite da mesite rukama što duže možete, jer će testo za picu biti vazdušastije.
Neka odmori 30 minuta pokriveno krpom.
Nauljite i pobrašnite tepsiju. Na sto pospite brašno, pa testo razvijte oklagijom.
Testo stavite na tepsiju, namažite paradajz pelatom, na njega stavite dimljene pileće grudi, i paradajz, isečen na tanke kolutove. Pomešajte edamer i narendan kačkavalj i pospite po pici.
Stavite u rernu na 250 stepeni 10 min. Izvadite iz rerne i stavite komadiće ananasa na sir.
Vratite u rernu i peći jos 5 minuta, nakon čega je pica Havaji sa ananasom gotova.