Način pripreme
Ukusnije punjene palačinke mi nismo probali, vredi da ih priporemite.
Pileći file skuvajte dok ne bude gotov, ocedite i isecite na kockice.
Pripremite velike palačinke tako što ćete viljuškom umutiti jaja, dodati brašno, so i prašak za pecivo.
Sipajte vodu i sveže mleko, mešajte žicom dok ne dobijete glatku smešu za palačnike.
U podmazan i zagrejan tiganj sipajte 1 kutlaču smese, pomerajte tiganj da smesa pokrije dno i pecite na umerenoj vatri dok palačinka ne dobije rumenu boju sa obe strane.
U drugom tiganju zagrejte ulje i maslac i ispržite seckani mladi i stari luk.
Dodajte oceđene, sitno iseckane pečurke, pospite začinima i kuvajte 2-3 minuta. Dodajte pileći file, alevu papriku, so, čubar i promešajte proizvode.
Na svaku palačinku u sredini sipajte 1 kašiku nadeva, odozgo pospite sa prstohvatom narendanog kačkavalja i umotajte u rolat.
Rasporedite urolane palačinke u podmazanu teflonsku tepsiju, odozgo pospite sa još malo kačkavalja i stavite po jednu krišku paradajza na svaku palačinku.
Na kraju pospite origanom i pecite sočne slane palačinke u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15-20 minuta.
Palačnike poslužite tople, posute peršunom - ove palačinke sa pilećim fileom, pečurkama i kačkavaljem su ukusne u bilo kom trenutku.
Prijatno!