Način pripreme
Za palačinke:
Od svežeg mleka, jaja, brašna, šećera i soli napravite testo za palačinke. Ostavite testo da odstoji na sobnoj temperaturi oko 15 minuta.
U tiganj stavite ulje i pecite palačinke dok ne potrošite smesu.
Za nadev:
Pileće meso skuvajte. Pečurke i krastavčiće sitno isecite. Kad se meso skuva izvadite ga iz šerpe i sitno isecite.
Ugrejte ulje u tiganju i pržite gotov pileći file, prethodno skuva. Dodajte pečurke i dinstajte nekoliko minuta. Kad se meso zaprži, a pečurke omekšaju, dodajte kisele krastavčiće. Dobro promešajte.
Ostavite nadev da se dinsta oko 2-3 minuta. Dodajte so i biber i skinite sa vatre.
Gotovom smesom napunite palačinke. Ugrejte dobro da se ne raspadnu. Poređajte ih u namazan pleh za pečenje, obilno pospite kačkavaljem odozgo i pecite dok kačkavalj ne porumeni. Možete servirati sa kriškom paradajza odozgo, takođe i sa mlečnim sosom.