Bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Slane palačinke»Palačinke sa pilećim mesom, pečurkama i kačkavaljem

Palačinke sa pilećim mesom, pečurkama i kačkavaljem

Iva PetkovaIva Petkova
Početnik
29
Palačinke sa pilećim mesom, pečurkama i kačkavaljem
Fotografije: Iva Petkova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
5
"Palačinke za gladnike"

Potrebni sastojci

  • za palačinke
  • jaja - 3 komada
  • sveže mleko - 1 litar
  • brašno - 250 g
  • ulje - za prženje
  • so - 1 prstohvat
  • šećer - 1 prstohvat
  • za nadev
  • pileće meso - 300 f, file
  • pečurke - 150 g
  • kiseli krastavčići - 4 komada
  • kačkavalj - 200 g
  • so
  • biber
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Za palačinke:

Od svežeg mleka, jaja, brašna, šećera i soli napravite testo za palačinke. Ostavite testo da odstoji na sobnoj temperaturi oko 15 minuta.

U tiganj stavite ulje i pecite palačinke dok ne potrošite smesu.

Za nadev:

Pileće meso skuvajte. Pečurke i krastavčiće sitno isecite. Kad se meso skuva izvadite ga iz šerpe i sitno isecite.

Ugrejte ulje u tiganju i pržite gotov pileći file, prethodno skuva. Dodajte pečurke i dinstajte nekoliko minuta. Kad se meso zaprži, a pečurke omekšaju, dodajte kisele krastavčiće. Dobro promešajte.

Ostavite nadev da se dinsta oko 2-3 minuta. Dodajte so i biber i skinite sa vatre.

Gotovom smesom napunite palačinke. Ugrejte dobro da se ne raspadnu. Poređajte ih u namazan pleh za pečenje, obilno pospite kačkavaljem odozgo i pecite dok kačkavalj ne porumeni. Možete servirati sa kriškom paradajza odozgo, takođe i sa mlečnim sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: