Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Ćuretina»Janija»Janija sa ćurećim batacima i mladim lukom

Janija sa ćurećim batacima i mladim lukom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Janija sa ćurećim batacima i mladim lukom
Fotografije: Kulinarna mreja
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Aroma ove janije će doći čak do suseda - očekujte goste za večeru"

Potrebni sastojci

  • ćureći bataci - 5 komada
  • mladi luk - 4 vezice
  • beli luk - 3 struka
  • šargarepa - 1 komad
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - u zrnu
  • piment - 4 zrna
  • lovorov list
  • paradajz - 1 komad, narendan
  • brašno - 4 kašike
  • ulje
  • so
  • peršun - 1/2 vezice
* merne jedinice

Način pripreme

Ćureći bataci se skuvaju. U velikoj šerpi se izdinsta luk, beli luk i šargarepa.

Dodaje se ćureće meso, iskidano na porcije, i preliva se proceđenim bujonom.

Začinjava se začinima i ostavlja se da vri dok sastojci ne budu gotovi. Dodaje se i narendan paradajz.

Brašno se rastvara u malo hladne vode i dodaje se u jelo.

Aromatična janija se sklanja sa ringle i posipa se peršunom isečenim na sitno.

Janija se ćurećim batacima i mladim lukom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: