Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač sa dvopekom i mlečnim kremom

Kolač sa dvopekom i mlečnim kremom

TemenuzhkaTemenuzhka
Početnik
340
Kolač sa dvopekom i mlečnim kremom
Fotografije: Temenuzhka
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"I viljuška po viljuška, kolač sa mlečnim kremom i dvopekom nestaje"

Potrebni sastojci

  • za bazu
  • dvopek - 1 pakovanje (12 komada)
  • Za sirup
  • šećer - 1 i 1/2 čaše
  • voda - 2 čaše, vruća
  • Za krem
  • sveže mleko - 1 litar
  • šećer - 6 kašika
  • vanila - 1 komad
  • maslac - 1 kašika
  • brašno - 6 kašika
  • kukuruzni skrob - 2 kašike
  • za premazivanje
  • šlag u prahu - 1 kesica
  • sveže mleko - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Šećer za sirup za kolač sa dvopekom stavite se u šerpu na laganoj vatri da se istopi uz stalno mešanje, a zatim sipajte vrelu vodu i mešajte dok se potpuno ne rastvori.

Skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.

Oko 800 ml mleka za mlečni krem i šećer stavite na laganu vatru da proključaju, mešajući ih, tako da smesa ne zagori.

U preostalih 200 ml mleka rastvorite brašno, skrob i vanilu i dodajte u tankom mlazu uz neprestano mešanje. Dodajte maslac i kad se on istopi sklonite sa vatre.

Dvopek rasporedite u pravougaonu posudu, blizu jedan do drugog. Sipajte ohlađeni sirup, a zatim sipajte krem, koji ravnomerno razmažite i ostavite da se dobro ohladi.

Pavlaku u prahu umutite mikserom sa mlekom i ravnomerno rasporedite po potpuno ohlađenom kremu (ako je topao, pavlaka će se rasteći).

Posudu umotajte i vaš krem kolač stavite u frižider na 1 noć ili bar na nekoliko sati.

Izvadite kolač sa kremom i isecite ga.

Za ukrašavanje kolača sa dvopekom i mlečnim kremom, možete ga posuti mlevenim orasima ili suvim grožđem; dodati maline i kupine; šećerne mrvice i poslužite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: