Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Posne prolećne pitice

Posne prolećne pitice

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Posne prolećne pitice
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
16
"Teško ćete za doručak odbiti posne pitice sa prolećnim zelenišem"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 8 komada, fine
  • spanać - 5 šaka, listovi
  • rukola - 5 šaka, listovi
  • mladi luk - 4 struka
  • beli luk - 2 struka, mladi
  • orasi - 180 g
  • ulje - 5 kašika + za mazanje
  • štir - 2 šake, listovi
  • susam - 4 kašike + za posipanje
  • menta - 12 svežih listova
  • peršun po želji
  • so - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte ulje u tiganj i zagrejte. Zapržite beli luk i luk dok ne omekšaju. Stavite susam i usitnjene orahe.

Dodajte zelene sastojke, isečene na sitno. Začinite solju. Čim se nadev za pitice slegne sklonite sa ringle.

Rasecite kore na pola, da se dobije 16 komada. Namažite svaku koru masnoćom, stavite nadev, presavijte, uvijte posne pitice u željeni oblik.

Poređajte raskošne pitice u posudu za pečenje sa masnoćom, pospite susamom i pecite na 180 stepeni dok ne dobiju zlatastu preplanulost.

Servirajte vaše posne prolećne pitice sa osmehom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: