Način pripreme
Raskošna salata sa jajima koju bismo često pripremali. Pamti se - miks ukusnih nijansi.
Prvo skuvamo zlanu kinou (1 šolja) u 2 i 1/2 šolje vode sa 1/2 ravne kašičice himalajske soli (po ukusu), 2-3 mlevena bibera, 1/2 kašičic ekumina, 1/2 kašičice kurkume.
1. Prstohvat kristal šećera demerara i 1 kašičicu nerafinisanog maslinovog ulja. Oko 15-20 minuta dok ne ispari voda.
Nakon toga pripremamo povrće u tiganju. Isečemo 3 šargarepe na tanke krugove, 1 veliku glavicu starog luka na polumesec i sipamo u keramički tiganj sa dnom koje se ne lepi, prethodno ugrejemo oko 2 kašičice nerafinisanog suncokretovog ulja.
Začinimo sa 1/2 kašičice aleve paprike, 1.2 prstohvata mlevenog bibera i 2-3 prstohvata fine himalajske soli (po ukusu). Promešamo i odmah poklopimo da omekša. Nakon što bude gotovo, ostavljamo da strane da se ohladi.
U veliku posudu za salatu, u kojoj se može mešati, sipamo preostale sastojke za bogatu šarenu salatu: 3 bogate šake svežih listova bejbi spanaća ili sveži klasični spanać, iskidanih 5-6 listova crvene kovrdžave salate lolo roso, isečene masline - 1 šaku kalamata, isečene 1/2 veze pera mladog luka i 3 tvrdo kuvvana jajeta.
Dodajte kuvanu žutu kinou, šargarepu i luk.
Začinimo salatu sa kinoom sa 2 supene kašike nerafinisanog suncokretovog ulja, oko 1 kašičico mhimalajske soli - po ukusu i promešamo lepo sve sastojke.
Serviramo predivnu šarenu salatu sa jajima, kinoom i bejbi spanaćem na trpezi za jedan ukusan, zdrav i svež ručak.
Veoma ukusno!