Način pripreme
U posudu stavite brašno, pa mu dodajte so, i lagano dosipajte vodu. Mešajte sve vreme.
Kad dodate svu vodu, krenite da mesite testo rukom.
Testo za kore podelite na 3 jednake loptice.
Loptice stavite u providne folije i ostavite ih da odstoje preko noći u frižideru.
Uzeti lopticu iz frižidera, razvući je na pobrašnjenoj podlozi i namazati uljem. Razvući je da bude veličine većeg tanjira.
Spremite stolnjak i njega celog pobrašnite. Stavite testo na njega i krenite da razvlačite testo. Razvlačite testo od sredine prema vrhovima. Otkinuti vrhove i nauljiti testo.Testo treba da se razvuče da bude providno.
Pripremimo fil. Na ulju prodinsati praziluk sa šampinjonima, posoliti i pobiberiti.
Namažite fil na koru za pitu, pa zarolajte. Seći cigara pitu po veličini pleha i ređati jednu pored druge.
Pecite na 200 stepeni 30 minuta.