Način pripreme
U posudu stavite brašno, pa mu dodajte so, i lagano dosipajte vodu. Mešajte sve vreme.
Kad dodate svu vodu, krenite da mesite testo rukom.
Testo za kore podelite na 3 jednake loptice.
Loptice stavite u providne folije i ostavite ih da odstoje preko noći u frižideru.
Uzeti lopticu iz frižidera, razvući je na pobrašnjenoj podlozi i namazati uljem. Razvući je da bude veličine većeg tanjira.
Spremite stolnjak i njega celog pobrašnite. Stavite testo na njega i krenite da razvlačite testo. Razvlačite testo od sredine prema vrhovima. Otkinuti vrhove i nauljiti koru. Kora za pitu da se razvuče da bude providna.
Pripremimo fil.
Bebi spanać oprati i iseckati, izdrobiti beli sir, umutiti jaja i sjediniti sa bebi spanaćem i belim sirom, nasuti pavlaku i ulje i sve izmešati. Posoliti po potrebi .
Namažite fil na koru, pa zarolajte. Seći cigara pitu po veličini pleha i redati jednu pored druge. Pecite na 200 stepeni 30 minuta.