Način pripreme
Očistite glavicu kupusa od kočnja i isecite je na sitno. Operite svinjske nogice. Stavite u šerpu, prelijte vodom i dodajet sodu za hleb.
Kuvajte 10-15 minuta, odlijte vodu i očistite nogice. Operite ih ponovo temeljno čistom vodom.
Stavite polovinu isečenog kiselog kupusa u veliku šerpu, odozgo stavite nogice i pokrijte drugom polovinom kupusa.
Sipajte toplu vodu - tek toliko da prekrije kupus. Stavite mast, pospite karijem i biberom i kuvajte oko 90 minuta pod poklopcem.
Kad istekne vreme pospite alevom paprikom i kuvajte još pola sata. Gledajte da ima vode, jer će se inače kupus zalepiti,
Gotov kupus prebacite u posudu za pečenje i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne bude gotovo. Nekoliko puta promešajte.
Svinjske nogice sa kiselim kupusom po starom receptu su gotove.