Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pečeno povrće»Tikvice i rotkva pečene na roštilju

Tikvice i rotkva pečene na roštilju

Sergei AnchevSergei Anchev
Kuvar
12627342
Tikvice i rotkva pečene na roštilju
Fotografije: Sergei Anchev
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Ni u kom slučaju ne treba da zaboravimo na sos od belog luka - sa njim će ove tikvice biti još ukusnije"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 4 - 5 komada, srednje veličine
  • rotkva - 1 komad, bela
  • maslinovo ulje - 3 kašike, hladno ceđeno
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • masline - 20 komada, kalamata, odležale u maslinovom ulju
  • beli luk - 5 čenova
  • mirođija - 3 struka, sveža
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice se očiste i iseku po dužini na ivice debljine - 1-1, 5 cm.

Rotkva se oljušti i iseče na kolutove. Svi parčići se posole i namažu sa obe strane maslinovim uljem.

Zapeku se na dobro zagrejanom roštilju (najbolje sa poklopcem) po jedan minut sa svake strane.

Sprema se sos od kiselog mleka, istucanog belog luka, 2 kašike maslinovog ulja, soli i sitno isečene mirođije.

Pečeno povrće se servira preliveno sosom zajedno sa nekoliko maslina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: