Bonapeti.rs»Recepti»Slatko»Džem»Džem od jagoda sa medom

Džem od jagoda sa medom

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Džem od jagoda sa medom
Fotografije: Lenka
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
3
"Već sada zamišljamo sve one palačinke, krofnice, uštipke i druge poslastice ukrašene ovim ukusnim džemom"

Potrebni sastojci

  • jagoda - 1 kg
  • med - 3 s.k.
  • džemfiks - 1 kom. ( 2:1)
  • vanilin štapić - 1 kom.
* merne jedinice

Način pripreme

Recept počinjemo sređivanjem jagoda. Ja obično kupim celu gajbicu jagoda, pa one koje su čvrste i tvrđe ostavim u zamrzivač u kesice za zimnicu, a one koje su mekane odvojim sa strane i od njih pravim džem.

Jagode operemo i očistimo od peteljki. Stavimo u šerpu jagode i prelijemo ih medom. Ostavimo sa strane da odstoji par sati, pa stavimo da se kuva na laganoj vatri (ako je skala od 0 do 9 onda staviti na 4). Dodamo vanilin štapić.

Ostavimo da se kuva dvadesetak minuta, pa povećamo temeraturu na 6. Tu već počinjemo sa mešanjem. Mešamo i kuvamo i skidamo penu, nekih petnestak minuta.

Umešamo džemfiks, pa kuvatmo još koji minut.

Gotov džem od jagoda sipatmo u tegle, zatvorimo i okrenemo naopačke. Ostavimo tako do ujutru.

Džem od jagoda sa medom čuvamo tamnom i hladnom mestu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Ovo nema nikakvog smisla. Med gubi sva korisna i lekovita svojstva na temperaturi iznad 40 stepeni. Na kraju dobijete proizvod kao da ste sipali šećer, samo nekih 10 puta skuplje.
30.08.2021 15:46