Bonapeti.rs»Recepti»Slatko»Džem»Džem od jagoda i rabarbare

Džem od jagoda i rabarbare

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Džem od jagoda i rabarbare2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Isto kao iz bakine kuhinje"

Potrebni sastojci

  • rabarbare - 300 g
  • jagode - 1 kg
  • jabuke - 1 kg
  • šećer - 1 kg
  • limunovo sok - 1 kom.
  • limunska kiselina - 1 k.k.
* merne jedinice

Način pripreme

Rabarbare oprati i iseckati, jabuku oguliti i iseći na kriške, pa staviti u blender da se izblenda. U šerpu staviti izblendanu smesu.

Jagode oprati i odvojiti od peteljki. Staviti jagode cele ili podeljene na pola ili četvrtine u šerpu sa ostalom smesom Posuti šećerom i staviti da se kuva na tihoj vatri.

Sok od limuna iscediti i dodati sadržaju šerpe, dodati i limunsku kiselinu. Kuvati sve dok kad prodjete varajčom ne ostane trag na šerpi. To je znak da je džem od jagoda gotov.

Nasuti u tegle, zatvoriti, okrenuti naopačke i ostaviti da odstoje do ujutru.

Džem od jagoda i rabarbare čuvati na hladnom i mračnom mestu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: