Način pripreme
U šerpi zagrejte ulje i u njemu upržite sitno seckani luk da omekša.
Dodajte oljušteni mladi krompir naseckan na kockice. Nakon minut-dva sipajte toplu vodu - oko 1400 ml.
Ostavite da se kuva 15 minuta i dodajte grašak, šargarepu i izlomljene špagete umesto fide.
Začinite začinima i kuvajte dok povrće ne bude gotovo.
Skinite sa vatre, sipajte sveže mleko. Ono će ohladiti čorbu i neće se desiti da se jaje zgrudva u čorbi.
Promešajte žumance i kiselo mleko, sipajte jednu kutlaču čorbe u ovu smesu, promešajte i vratite sve u čorbu uz mešanje. Čorba je gotova za posluženje.
Ukusna i malo različitija čorba od povrća, pogodna za ručak!
Poslužite uz seckani peršun.
Čorba od povrća sa svežim mlekom i kurkumom je gotova.