Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Jednostavna torta sa maskarponeom i rikotom

Jednostavna torta sa maskarponeom i rikotom

Kirilova452Kirilova452
Šegrt
275102
Jednostavna torta sa maskarponeom i rikotom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"Podelite ovu poslasticu u društvu dragih osoba"

Potrebni sastojci

  • keks - 250 g, sa kakaom
  • maslac - 100 g istopljen
  • rikota - 400 g
  • maskarpone - 250 g
  • šećer u prahu - 160 g
  • želatin - 1 komad
  • čokolada - 150 g, tamna
  • tečna čokolada - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Keks sa kakaom sameljite u blenderu. Dodajte istopljeni maslac i promešajte dobro smesu. Keks sa malsacem rasporedite na dno kalupa za tortu sa zidovima koji se odvajaju i ostavite ga u frižideru na 30 minuta.

Za to vreme pripremite krem. Rikotu i maskarpone umutite na kratko žicom da dobijete homogenu smesu, a zatim dodajte šećer u prahu i izlomljenu crnu čokoladu.

Ponovo sve umutite na kratko. Želatin rastvorite prema uputstvu sa pakovanja, istopitge ga na pari i dodajte ga u krem sa maskarponeom.

Ohlađenu koru za tortu premažite tečnom čokoladom, pa preko nje rasporedite krem.

Tortu ostavite u frižideru na najmanje 3 sata. Dekoracija je po vašem izboru, možete koristiti narendanu čokoladu, izmrvljeni keks ili čokoladne mrvice ili bombone.

Uživajte u Jednostavnoj torti sa maskarponeom i rikotom u društvu dragih ljudi!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: