Način pripreme
Keks sa kakaom sameljite u blenderu. Dodajte istopljeni maslac i promešajte dobro smesu. Keks sa malsacem rasporedite na dno kalupa za tortu sa zidovima koji se odvajaju i ostavite ga u frižideru na 30 minuta.
Za to vreme pripremite krem. Rikotu i maskarpone umutite na kratko žicom da dobijete homogenu smesu, a zatim dodajte šećer u prahu i izlomljenu crnu čokoladu.
Ponovo sve umutite na kratko. Želatin rastvorite prema uputstvu sa pakovanja, istopitge ga na pari i dodajte ga u krem sa maskarponeom.
Ohlađenu koru za tortu premažite tečnom čokoladom, pa preko nje rasporedite krem.
Tortu ostavite u frižideru na najmanje 3 sata. Dekoracija je po vašem izboru, možete koristiti narendanu čokoladu, izmrvljeni keks ili čokoladne mrvice ili bombone.
Uživajte u Jednostavnoj torti sa maskarponeom i rikotom u društvu dragih ljudi!