Jednostavna torta sa orasima

24/02/2017
"Klasika u stilu Domaća torta sa orasima, baš kao iz detinjstva "
Priprema60 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno65 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano7 845
  • Pregledi tokom meseca316
  • Pregledi tokom desmice7
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Obruč u obliku torte stavite na poslužavnik. Uverite se da je obim kora isti kao obim zatvorenog kalupa. Ako ima razlike, možete iseci kore na krajevima.

Krem pravimo, tako što zagrejete 800 ml pošečerenog mleka i u njega sipate skrob, rastvoren u ostalih 200 ml mleka.

Nakon što provri dobro promešajte zicom. Stavite jednu koru na dno obruča i polijte 1/3 krema. Pospite mlevenim orasima, takođe 1/3 njih.

Stavite odozgo drugu koru i pospite kremom. Procedura je ista sve dok ne stavite poslednju koru, preostali krem i posipate preostalim osrasima.

Ohladite je nekoliko sati pre konzumiranja. Pažljivo prođite nožem po unutrašnjoj strani obruča i skinite ga. Isecite na porcije.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar