Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Veganske kobasice u sosu sa krompirom

Veganske kobasice u sosu sa krompirom

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k4275
Veganske kobasice u sosu sa krompirom
Fotografije: Lenka
1 / 2
08/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
3
"Ukusan ručak za vegane - lajk ako vam se dopada"

Potrebni sastojci

  • veganske kobasice - 500 g
  • krompir - 1 kom.
  • biljni sir za topljenje - 150 g
  • biljni jogurt - 2 s.k.
  • mirođija - 1 k.k.
  • maslinovo ulje - 5 s.k.
  • crvena mlevena paprika - 1 k.k.
  • biber - 1/2 k.k.
  • himalajska so - 1 k.k.
  • povrće - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oguliti i iseći na četvrtine. Isečeni krompir staviti u posudu preliti maslinovim uljem, crvenom mlevenom paprikom, biberom i himalajskom soju.

Sve izmešati, staviti u pleh da se peče u rerni na 250 stepeni 25 minuta , pa staviti posle cele kobasice pored krompira i peći u rerni još petnest minuta.

Servirati krompir na tanjir sa veganskom kobasicom, isečenom na kolutove.

Narendati biljni sir i dodati jogurt sa iseckanom mirođijom, rastopiti na pari i preliti sos preko kobasica. Dekorisati povrćem po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: