Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Meze»Prženi tofu

Prženi tofu

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Prženi tofu
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 9
24/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Uživajte u ovom veganskom jelu sa azijskim notama, a zatim obavezno podelite i vaše mišljenje o njemu"

Potrebni sastojci

  • tofu sir - 400 g
  • kukuruzni skrob - oko 6 kašika za uvaljivanje
  • so - 2 prstohvata
  • biber - 2 prstohvata, fino mleven
  • susam - 3 kašike. ili po ukusu
  • mladi beli luk - 2 stabljike
  • ulje - za prženje (susamovo ili suncokretovo)
  • Sos za prženi tofu
  • med - 3 kašike
  • soja sos - 1/2 šolje
  • sirće - 1 kašika
  • sok od limuna - sveže isceđen iz 1/2 malog limuna
  • biber - 1 prstohvat
  • vorčester sos - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

1. Izvadite tofu iz pakovanja i ostavitega da se ocedi. Istapkajte ga i osušite kuhinjskim papirom.

2. Isecite na kockice ili komade u obliku koji volite.

Iseckajte mladi beli luk.

3. Pomešajte kukuruzni skrob sa biberom i prstohvatom soli i uvaljajte komade tofua. Ostavite ih 5 minuta da skrob upije još od preostale vlage u veganskom siru. To će tofuu posle prženja dati sjajnu hrskavu koricu.

4. Napravite sos za društvo prženom tofuu, mešajući za njega sve navedene namirnice i kuvajte na umerenoj vatri dok se ne redukuje i zgusne. Pazite da se previše ne zgusne, jer kada se ohladi, zgusnuće se još više.

Probajte ukus i po želji dodajte med, sok od limuna ili soja sosa, u zavisnosti od toga da li volite slatku, kiselu ili slanu notu.

5. Kada je medeni-soja sos spreman, pržite tofu na vrelom ulju na umerenoj vatri. Okrećite komade dok ne postanu zlatni sa svih strana.

6. Kratko pre nego što izvadite prženi tofu dodajte seckani mladi beli luk i posle manje od minuta sklonite sa vatre.

7. Sadržaj iz tiganja sipajte u veliku cediljku da se masnoća dobro ocedi.

Stavite u tanjir u kojem ćete služiti i sipajte sos preko sira.

Po želji pospite susamom i dodajte još mladog belog luka u ovo vegansko jelo.

Delikates sa azijskim notama!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: