Pikantni tofu

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Početnik
12238
Pikantni tofu1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Mi znamo kako da čak i tofu učinimo neodoljivo ukusnim, ako ne verujet probajte ovaj recept"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 2 kašičice, sušene, crne
  • tofu - 2 kašičice, sušen, na lente
  • celer - 2 struka
  • beli luk - 2 čena, sitno isečen
  • ulje - 2 kašike, biljno
  • ljute paprike - 2 komada, isečene
  • tofu - 1 kg, isečen na kocke
  • bujon - 1 1/2 šolja (375 ml), od povrća
  • soja sos - 1 kašika
  • susamovo ulje - 1 kašika
  • šećer - 1/2 kašičice
  • voda - 1 kašika
  • kukuruzno brašno - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • peršun - 1 kašika, na sitno
* merne jedinice

Način pripreme

Sušene pečurke se natope u toploj vodi oko 15 minuta. Trake sušenog soja sira se takođe natope u toploj vodi oko 15 minuta.

Natopljen soja sir se seče na sitno i ostavlja se sa strane. Celer i beli luk se zaprže na umerenoj temperaturi oko 3 minuta. Dodaju se pečurke, natopljeni tofu, bujon od povrća, soja sos, susamovo ulje i šećer.

Drži se na vatri oko 5 minuta, dok se tečnost ne smanji. Voda se pomeša sa kukuruznim brašnom u maloj posudi. Dobijena kaša se dodaje u povrće. Začinjava se solju, biberom i dekoriše se peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: