Pohovani tofu

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj64103
12/07/2019
"Ko je probao pohovani tofu obavezno je ponovio - toliko je ukusan "
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano24
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • tofu - 1 kg, na kriške
  • brašno - 1 šolja (150 g), obično
  • jaje - 1 komad, blago umućeno
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • šeri - 1 kašika
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 1 kašika, susamovo ili drugo
  • bujon - 1/2 šolje (125 ml), od povrća
  • luk - 1 kašika, mladi, na sitno
  • đumbir - 1 kašika
  • susam - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Kriške sojinog sira se uvaljaju u brašno, nakon čega se potapaju u jaje. Prže se u 2 kašike maslinovog ulja dok se ne dobije zlatasto braon boja.

So, šeri, susamovo ulje i bujon se pomešaju. Tofu se posipa mladim lukom, đumbirom, susamom i preliva se smesom sa bujonom od povrća.

Kriške se izbuše viljuškom. Drže se na vatri dok ne upiju svu tečnost.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar