Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Svinjetina sa bulgurom, spanaćem i pečurkama

Svinjetina sa bulgurom, spanaćem i pečurkama

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Svinjetina sa bulgurom, spanaćem i pečurkama
Fotografije: Albena Asenova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Apetitno meso sa bulgurom je sjajna ideja za današnju porodičnu večeru"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 800 g
  • pečurke - 250 g
  • mladi luk - 2 vezice
  • spanać - 200 g
  • bulgur - 1 šolja
  • ulje - 6 supenih kašika
  • so
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • crni biber - 1 kašičica, mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se seče na svinjske zalogaje i proprži se u masnoći.

Kada je polugotovo, vadi se i na njegovo mesto se stavljaju očišćene i iseckane pečurke.

Nakon kratkog mućenja u njih se dodaje iseckani mladi luk i spanać, a malo nakon toga i bulgur.

Stavlja se so po ukusu, aleva paprika, biber i rastvoren u malo vode paradajz pire.

Na kraju se vraća nazad svinjsko meso i sipaju se dve i po čaše vode.

Jelo se ostavlja da provri, nakon čega se ringla isključi, a šerpa sa poklopcem u kojoj se kuva se poklopi poklopcem. Ostavlja se tako da se dinsta deset minuta.

Svinjtina sa bulgurom i spanaćem se prebacuje u tepsiju i stavlja se u rernu.

Apetitno svinjsko meso sa bulgurom pecite otprilike 30 minuta na 200 stepeni ili dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: