bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Šnicle»Šnicle od svinjske plećke u rerni

Šnicle od svinjske plećke u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Šnicle od svinjske plećke u rerni
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
25/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno135 min.
Porcije10
"U pivu je tajna sjajnog ukusa ovih svinjskih šnicli"

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 1 kg
  • pivo - 2 šolje
  • origano - prstohvat
  • biber - 1 prstohvat
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isečene svinjske šnicle se posipaju solju i biberom sa obe strane.

Stavljaju se jedna do druge u veliku posudu za pečenje, ne preklapaju se, da bi mogle da se ispeku ravnomerno. Prelivaju se uljem i sipaju se dve čaše piva.

Posuda se pokriva aluminijumskom folijom i stavlja u rernu na srednji novi. Peče se na 180 stepeni oko sat i 30 minuta.

Folija se sklanja pažljivo i vraća se u rernu dok šnicle ne dobiju lepu preplanulost.

Ako je pivo uvrelo može da se dolije još malo.

Sočnije i ukusnije svinjske šnicle nisam probala.

Servirajte sa odgovarajućim garnirungom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: