Način pripreme
Testenina se skuva u kipućoj posoljenoj vodi 7-10 minuta (prema preferencijama). Procedi se u cediljki i vraća se u šerpu.
Dok se naše papardele kuvaju, spremamo spanać koji operemo dobro i isečemo.
Sos za testeninu se sprema tako što se u zagrejan tiganj dodaje maslaca i kada se blago istopi dodaje se na sitno isečen beli luk. Nakon 1-2 minuta se dodaje spanać.
Začinjava se sušenim divljim lukom, solju i biberom po ukusu. Kada voda od spanaća uvri, dodaje se pavlaka za kuvanje.
Kada počne da se zgušnjava dodaje se mocarela i sir kotidž. Meša se dobro još 2-3 minuta (može i na isključenoj ringli).
Gotov sos se sipa u šerpu u pastu i meša se dobro.
Može da se doda parmezan pri mešanju ili da se njim pospe gotova testenina papardele sa spanaćem i sirom pri serviranju.
Nek vam je slatko!