Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Teleća čorba»Supa od goveđe kolenice sa korenastim povrćem

Supa od goveđe kolenice sa korenastim povrćem

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Supa od goveđe kolenice sa korenastim povrćem
Fotografije: Ivelina
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Garnirajte supu od teleće kolenice parmezanom i svežim peršunom ili mirođijom po želji"

Potrebni sastojci

  • bujon
  • goveđe kolenice - 1 kg
  • so - 1/4 kašičice
  • voda - 7 šolja
  • peršun - 3 struka
  • majčina dušica - 3 struka
  • lovorov list - 2
  • luk - 1 srednja glavica, oguljena i iseckan na četvrtine
  • šargarepe - 1 komad, krupno iseckan
  • supa
  • ulje od uljane repice - 1 supena kašika
  • luk - 2 šolje, iseckan
  • beli luk - 2 istucana čena
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • cvekla - 3 šolje, krupo iseckana, oguljena (otprilike 350 g)
  • celer - 1 ½ šolje, koren, iseckan, oguljen
  • šargarepa - 1 šolja, iseckana
  • krompir - 350 g, krupno seckan
  • sirće od crvenog vina - 3 supene kašike
  • so - 2 kašičice
  • biber - ¾ kašičice, sveže mleven
  • peršun - svež ili mirođija po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Korak 1

Da biste pripremli bujon zagrejte ekspres lonac od 6 litara na srednje visokoj temperaturi. Govedinu pospite s 1/4 kašičice soli.

Zagrejte ulje od uljane repice.

Dodajte govedinu i pržite 4 minute sa svake strane ili dok se kolenice dobro ne zapeku. Dodajte 7 čaša vode i sledećih 5 sastojaka. Dobro poklopite poklopcem! Sačekajte da provri do visokoh pritiska na jakoj vatri. Nakon toga smanjite toplotu na srednju tako da se održava visok pritisak; kuvajte 45 minuta.

Skinite sa vatre, oslobodite pritisak tako što stavite kuvarsku šerpu pod mlaz hladne vode. Sklonite poklopac. Procedite bujon kroz đevđir iznad velike posude.

Stavite goveđe meso na dasku za sečenje; izbacite ostale čvrste materije.

Blago ohladite govedinu. Usitnjeno meso - ako želite bacite kosti, masnoću. Ostavite meso sa strane.

Korak 2

Da biste napravili teleću supu, zagrejte kuvarski ekspres lonac na srednje jakoj vatri. Dodajte ulje. Dodajte iseckani luk i beli luk, sotirajte 3 minute. Dodajte bujon i sledeća 4 sastojka. Dobro poklopite poklopcem. Sačekajte da provri na visokom pritisku na jakoj vatri.

Podesite toplotu na srednji nivo ili nivoe potrebne za održavanje visokog pritiska; kuvajte 7-10 minuta. Skinite sa vatre; oslobodite pritisak tako što stavite šerpu za kuvanje ispod mlaza hladne vode. Skinite poklopac. Dodajte govedinu, sirće, 2 kašičice soli i crni biber.

Korak 3

Servirajte čorbu od kolenice sa izrendanim parmezanom i garnirajte peršunom ili mirođijom, ukoliko želite.

Uživajte u vašoj supi od teleće kolenice sa korenastim povrćem!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: