Način pripreme
Korak 1
Da biste pripremli bujon zagrejte ekspres lonac od 6 litara na srednje visokoj temperaturi. Govedinu pospite s 1/4 kašičice soli.
Zagrejte ulje od uljane repice.
Dodajte govedinu i pržite 4 minute sa svake strane ili dok se kolenice dobro ne zapeku. Dodajte 7 čaša vode i sledećih 5 sastojaka. Dobro poklopite poklopcem! Sačekajte da provri do visokoh pritiska na jakoj vatri. Nakon toga smanjite toplotu na srednju tako da se održava visok pritisak; kuvajte 45 minuta.
Skinite sa vatre, oslobodite pritisak tako što stavite kuvarsku šerpu pod mlaz hladne vode. Sklonite poklopac. Procedite bujon kroz đevđir iznad velike posude.
Stavite goveđe meso na dasku za sečenje; izbacite ostale čvrste materije.
Blago ohladite govedinu. Usitnjeno meso - ako želite bacite kosti, masnoću. Ostavite meso sa strane.
Korak 2
Da biste napravili teleću supu, zagrejte kuvarski ekspres lonac na srednje jakoj vatri. Dodajte ulje. Dodajte iseckani luk i beli luk, sotirajte 3 minute. Dodajte bujon i sledeća 4 sastojka. Dobro poklopite poklopcem. Sačekajte da provri na visokom pritisku na jakoj vatri.
Podesite toplotu na srednji nivo ili nivoe potrebne za održavanje visokog pritiska; kuvajte 7-10 minuta. Skinite sa vatre; oslobodite pritisak tako što stavite šerpu za kuvanje ispod mlaza hladne vode. Skinite poklopac. Dodajte govedinu, sirće, 2 kašičice soli i crni biber.
Korak 3
Servirajte čorbu od kolenice sa izrendanim parmezanom i garnirajte peršunom ili mirođijom, ukoliko želite.
Uživajte u vašoj supi od teleće kolenice sa korenastim povrćem!