Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Janija»Janija od pilećih džigerica sa paradajzom

Janija od pilećih džigerica sa paradajzom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Janija od pilećih džigerica sa paradajzom
Fotografije: Maria Simova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"I ne zaboravite, začini čine svako jelo i zbog toga dobro začinite ovu janiju sa pilećom džigericom"

Potrebni sastojci

  • pileća džigerica - 1 kg
  • ulje - 3 kašike
  • maslac - 50 g
  • luk - 2 glavice
  • paprika - 2 komada zelena
  • paradajz - 5 komada, veća
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber
  • so
  • čubar - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pileće džigerice i procedite ih. Luk i papriku isecite na trake.

Oljuštite i narendajte paradajz na krupno.

U šerpi zagrejte ulje i maslac, dodajte džigericu i dinstajte oko 5 minuta, posolite po ukusu.

Dodajte seckani luk i papriku i dinstajte još 5 minuta da omekšaju.

Dodajte paradajz i pustite da se ukusna janija krčka na laganoj vatri oko 15 minuta.

Neposredno pre nego što sklonite šerpu sa janijom od pilećih džigerica sa paradajzom, pospite alevom paprikom, biberom i čubrom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: