Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Kiš»Kiš sa brokolijem, čeri paradajzom i lososom

Kiš sa brokolijem, čeri paradajzom i lososom

Galya NikolovaGalya Nikolova
Kuvar
10530569
Kiš sa brokolijem, čeri paradajzom i lososom
Fotografije: Galya Nikolova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Elegantan, lagan i veoma ukusan kiš, koji će specijalne momente pretvoriti u nezaboravne"

Potrebni sastojci

  • brašno - 250 g
  • maslac - 100 g
  • žumance - 1 komad
  • so - 1/2 kašičice
  • voda - 8 kašika
  • losos - 300 g
  • brokoli - 1 glavica
  • čeri paradajz - 100 g
  • jaja - 4 komada
  • kisela pavlaka - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite testo. Brašno, so, istopljeni maslac, žumance i vodu promešajte u dubokoj posudi i umesite srednje tvrdo testo. Umotajte ga u providnu foliju i ostavite u frižideru na pola sata.

Iskidani brokoli skuvajte na nekoliko minuta u slanoj vodi i ocedite.

File od lososa naseckajte na komadiće. Čeri paradajz operite i osušite.

Jaja umutite sa malo soli, bibera i kiselom pavlakom.

Testo razvaljajte u malo veću koru od prečnika tepsije u kojoj ćete peći kiš, da pokrije ne samo dno, već i zidove posude ili kalupa.

Preko testa stavite brokoli i komadiće fileta ribe, prelijte sve umućenim jajima sa pavlakom. Odozgo stavite celi čeri paradajz.

Kiš pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40-50 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: