Način pripreme
Uzima se posuda oko 26-28 cm i maže se maslacem.
Svako kora se presavija i nabira i poređa se u posudu za pečenje. Kore se ređaju jedna do druge dok se ne napuni.
Maslac se otopi i četkom se namažu kore odozgo. Pečemo u zagrejanoj rerni dok ne porumene na umerenoj temperaturi.
Sprema se preliv od umućenih jaja, šećera, esencije i kiselog mleka sa praškom za pecivo umućenim u njemu.
Meša se i kašiom se prelivaju kore, tako da smesa od jaja uđe u nabore. Vraća se ponovo u renu da se stegne preliv.
Skuvajte sirup od sastojaka pet minuta i ohladite.
Izvadi se posuda, seče se na lente i preliva se sirup da upiju kore.
U posudi se zapeku lešnici 10 minuta, ohlađeni se ljušte od ljuski i namrve se tučkom na krupno. Sečemo slatku pitu na romboide, posipamo lešnicima i jedemo sa uživanjem.
Prelivena pita sa pečenim lešnicima je gotova.