Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Hladne supe»Gaspačo»Gaspačo od belih špargli

Gaspačo od belih špargli

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Gaspačo od belih špargli6 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Dobro ohladite ovaj gaspačo i poslužite omiljenim ljudima"

Potrebni sastojci

  • bele špargle - 500 g, iz konzerve ili domaće kuvane
  • bademi - 100 g, sirovi, oguljeni
  • krastavci - 1 komad, srednje veličine
  • luk - 60 g, beli, za salate ili šalot
  • suvi hleb - 1 kašičica ili po ukusu
  • so - 1 kašičica, ili po ukusu
  • sirće - 2 supene kašike ili po ukusu
  • crni biber - 2 prstohvata, fino mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Još jedna zvezva u svetu Gaspača je ovaj od belih špargli. On obuhvata nežan i delikatan ukus i bio bi uživanje čak i za najfinije nepce.

Pripremite ga za vaše goste i servirajte ga u posudicama ili malim čašama dekorisanim filiranim bademima i vrhićima od špargli.

Bele špargle možete da skuvate sami ili da koristite gotove iz konzerve. U oba slučaja tečnost iz konzerve ili od kuvanje takođe ćemo koristiti za gaspačo. Ako se brinete da u kupljenim šparglama ima konzervanasa u vodi, nije problem da se ona baci i da se upotrebi čista mineralna voda.

Prvi korak je da sameljete sirove oguljene bademe. Nakon toga sameljite i hleb ukoliko je mnogo suv, a u slučaju da je mekan, dodaćete ga direkto u sastojke. Bilo bi dobro da se koristi samo sredina belog hleba da se ne bi promenila boja gaspača.

U mlevene bademe i hleb stavite krastavac - oguljen i iseckan na komadiće, meke i nežne bele špargle, luk, sirće, maslinovo ulje, 250 ml vode od kuvanja ili konzerve (ili kao što smo rekli - čistu vodu), so i crni biber.

Sameljite u blenderu sve otprilike 3 minute dok se ne dobije savršeno glatka i nežna konzistencija hladne supe.

Beli gaspačo prebacite u bokal ili drugu posudu koja vam odgovara i stavite u frižider na minimalno vreme od sat vremena.

Servirajte ovaj raskošni gaspačo od belih špargli ohlađen.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: