Način pripreme
Veoma ukusan punjeni paradajz, za koga vam nije potrebno mnoštvo sastojaka.
Može da se posluži kako kao hladno, tako i kao toplo predjelo.
Počnite sa izdubljivanjem unutrašnjosti četiri paradajza, sa kojih ste prethodno isekli poklopčiće. Okrenite ih sa otvorom ka dole kako bi se ocedili na papirnom ubrusu.
Otkinite samo listove sa tri struka sveže mente i operite ih i ocedite. Iseckajte ih zajedno sa belim lukom.
Zagrejte maslinovo ulje na umerenoj vatri u dubokom tiganju i u njemu propržite na 2-3 minute oba aromatična sastojka kako bi pustili svoj miris.
300 grama tikvica iseckajte na male komadiće i stavite u beli luk i mentu sa malo soli. Dodajte otprilike 5 supenih kašika unutrašnjost paradajza i dinstajte 12 minuta, pri čemu s vremena na vreme promešate.
Kada je tikvica omekšala, sklonite sa vatre i stavite tunjevinu, oceđenu od masnoće u konzervi. Lepo izmešajte nadev i njime napunite paradajz.
Poređajte ih na list sveže zelene salate i poslužite blago tople ili stavite u frižider da se hlade do momente serviranja.
Prijatno sa ovim paradajzom punjenim tikvicama i tunjevinom!