Način pripreme
Za ovaj paradajz punjen rižotom operite i oljuštite paradajz, odsecite mu poklopce, izdubite unutrašnjost i ostavite da se ocedi.
U šerpi zagrejte maslinovo ulje, zapržite čenove belog luka i izvadite ih.
Dodajte pirinač, izmešajte i kuvajte otprilike 2-3 minute.
Sipajte vino i nakon što se apsorbuje, dodajte bujon malo po malu uz neprestano mešanje.
Pasirajte spanać, u tiganju zagrejte maslinovo ulje i dinstajte pečurke.
U šerpu dodajte spanać, pečurke i majčinu dušicu i izmešajte.
Sklonite šerpu sa ringle, začinite rižoto sa solju i crnim biberom.
Dodajte maslac i narendani parmezan i izmešajte.
Paradajz napunite rižotom, odozgo ukrasite zelenim maslinama i pospite sa malo parmezana.
Ako vam se dopada ovaj recept, probajte i naše recepte za pirinač sa paradajzom u rerni ili omiljeni slovenski đuveč.