Bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Bljine»Ruske palačinke - bljine od poparenog testa

Ruske palačinke - bljine od poparenog testa

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215331k54
Ruske palačinke - bljine od poparenog testa
Fotografije: Anika Voit
2 / 3
07/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
15
"Ove ruske palačinke garnirajte po želji u slatkoj ili slanoj varijanti"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 2 šolje
  • jaja - 3 komada
  • so - 1 prstohvat
  • šećer - 2 supene kašike
  • voda - 2 šolje
  • brašno - 2 i 1/2 šolje
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • ulje - 10 supenih kašika
  • med - 10 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj posudi pomešajte polovinu svežeg mleka, ulje, jaja i brašno. Dodajte so i šećer. Mogu da budu u minimalnim količinama, ali nemojte ih propustiti.

Dobro umutite pazeći da nema grudvica.

U posebnu posudu stavite drugu polovinu svežeg mleka i vodu na ringlu. Čim tečnost počne da vri, u nju stavite sodu bikarbonu.

Odmah sipajte vrelu tečnost u ostale proizvode. Dobro izmešajte poparenu smesu za palačinke dok smesa ne postane glatka i homogena.

Zagrejte tiganj sa nelepećim premazom i ispecite palačinke sa obe njihove strane. Jačina ringle ne treba da bude preterano jaka da ne bi brzo zagorele.

Još tople palačinke premažite maslacem.

Bljine od poparenog testa su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: