Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Kari»Vegan kari od sočiva i bundeve

Vegan kari od sočiva i bundeve

Beatris BorisovaBeatris Borisova
Početnik
113
Vegan kari od sočiva i bundeve
Fotografije: Beatris Borisova
1 / 2
09/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Sasvim druga priča je kada čovek pojede ovako ukusan kari sa bundevom i sočivom, a uz to je i veganska hrana"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 500 g, violina
  • ljuta paprika - 1 komad, ne previše ljuta
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz pire - 2 kašike ili kari pire (po želji)
  • bujon - 750 ml od povrća (može i voda)
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 1 kašika / maslinovo ulje
  • crveno sočivo - 250 g
  • paradajz - 400 g, konzerviran
  • pirinač - 250 g (basmati)
  • kokosovo mleko - 300 ml ili biljna pavlaka
  • so
  • biber - po ukusu
  • korijander - 6 strukova (može i suv)
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite bundevu (može i sa korom), očistite je od unutrašnjosti i naseckajte na kockice.

Operite ljutu papriku i presecite je na pola po dužini. Naseckajte je na sitno. Oljuštite beli luk i izgnječite ga u presi.

Rastvorite kari pastu u približno 250 ml vode. Oljuštite luk i naseckajte ga na sitne kockice.

Zagrejte ulje u šerpi. Dinstajte luk, dok ne postane staklast. Dodajte bundevu, ljutu papriku i beli luk i pržite oko 5 minuta. Dodajte sočivo, paradajz, bujon i kari.

Poklopite i ostavite da se kuva oko 20 minuta, a u međuvremenu skuvajte pirinač u slanoj vodi, prema uputstvu sa pakovanja.

Promešajte kokosovo mleko i kari i začinite sa malo soli i bibera.

Operite korijander i otkinite listove sa stabla.

Poslužite vegan kari sa sočivom i bundevom u tanjirima i pospite ga korijanderom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: