Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od sočiva»Supa od sočiva sa parčićima bundeve na marokanski način

Supa od sočiva sa parčićima bundeve na marokanski način

ažurirano:
Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5431583k
Supa od sočiva sa parčićima bundeve na marokanski način
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Sočivo, bundeva i đumbir - da li je to aromatičan recept za sočivo koji ste dugo tražili."

Potrebni sastojci

  • sočivo - 400 g
  • crni luk - 1/2 komada, crveni
  • đumbir - 2 - 3 cm
  • bujon od povrća - 1 litar, ili voda
  • bundeva - 200 g, violina
  • praziluk - 1 struk
  • kumin - 1 kašičica
  • kurkuma - 1/2 kašičice
  • biljna masnoća - 3 kašike
  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • koreni za supu
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Natopimo sočivo veče ranije. Ocedimo ga i stavljamo u hladnu vodu zajedno sa lukom, šargarepom i korenima za supu.

Skuvamo sočivo u bujonu od povrča i ostavljamo sa strane. Odvojimo korene za supu i luk.

Procedimo bujon i odvojimo šolju sočiva. Pasiramo preostalo sa bujonom od povrća i šragrepom.

U drugu šerpu sipamo masnoću u kojoj sotiramo, isečene na sitno, kocke crvenog luka i đumbir i praziluk.

Pojačavamo vatru i dodajemo bundevu, isečenu na kocke i proceđeno šolju sočiva.

Dinstamo 5 minuta, nakon čega dodajemo pasirani bujon, kurkumu i so po ukusu.

Kuvamo supu još 15 minuta na slaboj vatri.

Serviramo u dubokim tanjirima. Možete da dodate kokosovo mleko po želji.

BEZ GLUTENA, POGODNO ZA DIJABETIČARE.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: