Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od Sočiva»Supa od sočiva sa parčićima bundeve na marokanski način

Supa od sočiva sa parčićima bundeve na marokanski način

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211403k126
Supa od sočiva sa parčićima bundeve na marokanski način
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 5
25/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Sočivo, bundeva i đumbir - da li je to aromatičan recept za sočivo koji ste dugo tražili"

Potrebni sastojci

  • sočivo - 400 g
  • crni luk - 1/2 komada, crveni
  • đumbir - 2 - 3 cm
  • bujon od povrća - 1 litar, ili voda
  • bundeva - 200 g, violina
  • praziluk - 1 struk
  • kumin - 1 kašičica
  • kurkuma - 1/2 kašičice
  • biljna masnoća - 3 kašike
  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • koreni za supu
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Natopimo sočivo veče ranije. Ocedimo ga i stavljamo u hladnu vodu zajedno sa lukom, šargarepom i korenima za supu.

Skuvamo sočivo u bujonu od povrča i ostavljamo sa strane. Odvojimo korene za supu i luk.

Procedimo bujon i odvojimo šolju sočiva. Pasiramo preostalo sa bujonom od povrća i šragrepom.

U drugu šerpu sipamo masnoću u kojoj sotiramo, isečene na sitno, kocke crvenog luka i đumbir i praziluk.

Pojačavamo vatru i dodajemo bundevu, isečenu na kocke i proceđeno šolju sočiva.

Dinstamo 5 minuta, nakon čega dodajemo pasirani bujon, kurkumu i so po ukusu.

Kuvamo supu još 15 minuta na slaboj vatri.

Serviramo u dubokim tanjirima. Možete da dodate kokosovo mleko po želji.

BEZ GLUTENA, POGODNO ZA DIJABETIČARE.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: