Način pripreme
Natopimo sočivo veče ranije. Ocedimo ga i stavljamo u hladnu vodu zajedno sa lukom, šargarepom i korenima za supu.
Skuvamo sočivo u bujonu od povrča i ostavljamo sa strane. Odvojimo korene za supu i luk.
Procedimo bujon i odvojimo šolju sočiva. Pasiramo preostalo sa bujonom od povrća i šragrepom.
U drugu šerpu sipamo masnoću u kojoj sotiramo, isečene na sitno, kocke crvenog luka i đumbir i praziluk.
Pojačavamo vatru i dodajemo bundevu, isečenu na kocke i proceđeno šolju sočiva.
Dinstamo 5 minuta, nakon čega dodajemo pasirani bujon, kurkumu i so po ukusu.
Kuvamo supu još 15 minuta na slaboj vatri.
Serviramo u dubokim tanjirima. Možete da dodate kokosovo mleko po želji.
BEZ GLUTENA, POGODNO ZA DIJABETIČARE.