Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato testo»Pečene kruške sa čokoladom

Pečene kruške sa čokoladom

Pečene kruške sa čokoladom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Ovaj efektan desert sa pečenim kruškama i prelivom od čokolade je prava umetnost, u kojoj imate mogućnost da uživate"

Potrebni sastojci

  • kruške - 3 - 4 komada
  • lisnato testo - 1 pakovanje
  • orasi - šaka, pekan
  • smeđi šećer - 1 - 2 kašike
  • krem sir - 15 g
  • cimet - prstohvat, u prahu
  • muskatni oraščić - prstohvat
  • žumance - 1 komad
  • čokoladni ganaš - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite kruške i pažljivo izdubite sredinu, ne sklanjajući donji deo. U posudi pomešajte krem sir, namrvljene orahe, cimet i muskatni oraščić. Dobro promešajte Napunite kruške smesom.

Otvorite lisnato testo i isecite ga na lente. Uvijte pažljivo po celoj kruški, preklapajući blago jedan kraj. Stavite u posudu za pečenje, postvljenu papirom za pečenje. Namažite umućenim žumancem. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotovo. Izvadite i ohladite pečene kruške.

Istopite čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj.

Servirajte dezert sa lisnatim testom u odgovarajućem tanjiru i prelijte istopljenom čokoladom.

Pečene kruške sa čokoladom su efektan desert za goste.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: