Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Klafuti»Francuski kolač sa trešnjama

Francuski kolač sa trešnjama

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Francuski kolač sa trešnjama
Fotografije: Maria Bojilova
3 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Iznenadite voljenu osobu još danas, tako što ćete pripremiti ovaj fantastični kolač sa trešnjama"

Potrebni sastojci

  • trešnje - 500 g
  • kozje mleko - 240 ml, sveže
  • jaja - 4 komada
  • brašno od spelte - 1 šolja
  • šećer - 3/4 šolje
  • maslac - 2 kašike
  • so - 1 prstohvat
  • vanila - 1/2 kašike, domaća esencija
  • amareto - 1/2 kašike
  • šećer u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Trešnje vrlo dobro operite.

Uklonite koštice, pazeći da ne pokidate trešnje.

Pomešajte jaja sa šećerom i solju.

Postepeno dodajte brašno od spelte uz neprekidno mešanje.

Vanilu i Amareto promešajte u kozjem mleku.

Kada se smesa formira, dodajte kozje mleko i maslac.

Promešajte vrlo dobro.

Trešnje poređajte u silikonski kalup, unapred premazan uljem sa svih strana.

Sipajte smesu preko trešnji.

Pecite 30 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni sa uključenim ventilatorom.

Nakon što je kolač pečen, izvadite ga iz rerne, stavite kalup na drvenu dasku 10 minuta, a zatim pažljivo okreniite kolač od trešanja na drvenu dasku, pa to učinite još jednom dok trešnje ne budu odozgo.

Gotov klafuti ostavite da se ohladi.

Prilikom serviranja pospite Francuski kolač sa trešnjama šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: