Način pripreme
Trešnje vrlo dobro operite.
Uklonite koštice, pazeći da ne pokidate trešnje.
Pomešajte jaja sa šećerom i solju.
Postepeno dodajte brašno od spelte uz neprekidno mešanje.
Vanilu i Amareto promešajte u kozjem mleku.
Kada se smesa formira, dodajte kozje mleko i maslac.
Promešajte vrlo dobro.
Trešnje poređajte u silikonski kalup, unapred premazan uljem sa svih strana.
Sipajte smesu preko trešnji.
Pecite 30 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni sa uključenim ventilatorom.
Nakon što je kolač pečen, izvadite ga iz rerne, stavite kalup na drvenu dasku 10 minuta, a zatim pažljivo okreniite kolač od trešanja na drvenu dasku, pa to učinite još jednom dok trešnje ne budu odozgo.
Gotov klafuti ostavite da se ohladi.
Prilikom serviranja pospite Francuski kolač sa trešnjama šećerom u prahu.