Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Bombone»Kupole od jagoda sa belom čokoladom i musom

Kupole od jagoda sa belom čokoladom i musom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Kupole od jagoda sa belom čokoladom i musom11 / 11
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Iznenadite sve u kući ovim kupolama od jagoda za desert - biće veoma, veoma impresionirani"

Potrebni sastojci

  • jagode - 150 g, očišćene + 6 komada za nadev
  • bela čokolada - 100 g
  • maslac - 50 g
  • šećer - 40 g
  • želatin - 2 lista, 4 - 5 g
  • slatka pavlaka - 100 g, 35% masnoće
  • belance - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Ovaj desert od jagoda nije uopšte težak za pripremu, ali je veoma efektan i lep, a ne i naposlednjem mestu, veoma ukusan.

Za pripremu ovih raskošnih bombona vam trebaju silikonski kalupi u obliku polulopte.

Narendajte belu čokoladu i polako je istopite na temperaturi od 50 stepeni uz neprestano mešanje dok se ne istopi.

Premažite četkom zidove kalupa istopljenom čokoladom (6 kalupa prečnika 7 cm) u tankom sloju i stavite ih u frižider da se čokolada stegne na oko 10-15 minuta. Nakon toga nanesite još jedan sloj čokolade i ponovo ih ostavite na hladnom.

Pripremite mus od jagoda za nadev.

Aromatično voće prelijte šećerom i kuvajte na umerenoj vatri oko 10 minuta. Ispasirajte jagode i kada temperatura padne na 80-90 stepeni u smesi od jagoda rastvorite želatin, koji ste prethodno potopili u vodi.

Ostavite 30 minuta, da želatin počne da deluje i da se smesa lagano stegne.

Umutite belance u sneg, a u posebnoj posudi umutite pavlaku u šlag.

Prvo stavite šlag od pavlake u smesu od jagoda i mešajte laganim pokretima špatulom. Na kraju dodajte i sneg od belanca i mešajte ponovo pažljivo, kako bi očuvali zapreminu musa.

Kada su sve komponente za bombone od jagoda spremne, pažljivo izvadite polulopte od čokolade.

U unutrašnjost svake polulopte stavite malu jagodu ili veću, presečenu na pola, tako da stane u rupu, ali da ne zauzima mnogo mesta.

Napunite musom i ubacite gotove kupole u frižider na 6 sati.

Poslužite gotove kupole od jagoda sa belom čokoladom i musom za desert, ukrašene sa još svežeg voća.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: