Čili kon keso (Chili con queso)
bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Naćos»Čili kon keso (Chili con queso)

Čili kon keso (Chili con queso)

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
665
370
Čili kon keso (Chili con queso)
Fotografije: Jordanka Kovacheva
1 / 4
09/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje12 min.
Ukupno22 min.
Porcije4
"Uz ovaj hrskavi načos sa sosom čili kon keso ide samo jedno hladno pivo za potpuno uživanje"

Potrebni sastojci

  • halapenjo papričica - 1 komad, zeleni
  • čili - 1 komad, crveni
  • maslac - 40 g
  • skrob - 1 kašika
  • sirevi - 1+60 g, miks, meksički
  • sveže mleko - 150 ml
  • paradajz - 1 komad
  • beli luk - 1 čen, po želji
  • so - 1 prstohvat, po ukusu
  • načos - 1 pakovanje
* merne jedinice

Način pripreme

Čili kon keso (čili sa sirom) je meksički načos sos, koji se takođe priprema u nekim državama Amerike.

Postoje razlike u pripremi, poput činjenice da se u Meksiku čili kon keso ponekad služi kao zasebno jelo, osim što je društvo za hrskavi čips od tortilje. Naravno, tu su i dodatni proizvodi uključeni u sastav, kao i dodatno pečenje u rerni uz posipanje sirom.

A kad smo već kod sireva, uveravamo vas da se umesto meksičkih u mešavini mogu koristiti zamene poput gaude, čedra ili ementalera.

Priprema osnovnog sosa čili kon keso je jednostavna.

Ogulite paradajz, narendajte ga i pržite u dubokom tiganju na ulju sa belim lukom i seckanom ljutom paprikom. Ne bi trebalo da se dugo prži ili bi vatra trebalo da bude jaka da bi čili i halapenjo ostali malo hrskavi.

Dodajte skrob ili brašno i mešajte jedan minut.

Sipajte mleko uz snažno mešanje i dodajte narendane sireve. Dodajte malo soli i kratko promešajte dok se sirevi savršeno ne istope i dok sos ne postane gust i sjajan.

Čili kon keso se služi i topao i hladan uz hrskavi načos.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: