Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Naćos»Čili kon keso (Chili con queso)

Čili kon keso (Chili con queso)

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Čili kon keso (Chili con queso)
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
12 min.
Ukupno
22 min.
Porcije
4
"Uz ovaj hrskavi načos sa sosom čili kon keso ide samo jedno hladno pivo za potpuno uživanje"

Potrebni sastojci

  • halapenjo papričica - 1 komad, zeleni
  • čili - 1 komad, crveni
  • maslac - 40 g
  • skrob - 1 kašika
  • sirevi - 1+60 g, miks, meksički
  • sveže mleko - 150 ml
  • paradajz - 1 komad
  • beli luk - 1 čen, po želji
  • so - 1 prstohvat, po ukusu
  • načos - 1 pakovanje
* merne jedinice

Način pripreme

Čili kon keso (čili sa sirom) je meksički načos sos, koji se takođe priprema u nekim državama Amerike.

Postoje razlike u pripremi, poput činjenice da se u Meksiku čili kon keso ponekad služi kao zasebno jelo, osim što je društvo za hrskavi čips od tortilje. Naravno, tu su i dodatni proizvodi uključeni u sastav, kao i dodatno pečenje u rerni uz posipanje sirom.

A kad smo već kod sireva, uveravamo vas da se umesto meksičkih u mešavini mogu koristiti zamene poput gaude, čedra ili ementalera.

Priprema osnovnog sosa čili kon keso je jednostavna.

Ogulite paradajz, narendajte ga i pržite u dubokom tiganju na ulju sa belim lukom i seckanom ljutom paprikom. Ne bi trebalo da se dugo prži ili bi vatra trebalo da bude jaka da bi čili i halapenjo ostali malo hrskavi.

Dodajte skrob ili brašno i mešajte jedan minut.

Sipajte mleko uz snažno mešanje i dodajte narendane sireve. Dodajte malo soli i kratko promešajte dok se sirevi savršeno ne istope i dok sos ne postane gust i sjajan.

Čili kon keso se služi i topao i hladan uz hrskavi načos.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: