Način pripreme
U posudi pomešajte namrvljen kvasac, šećer i toplu vodu, promešajte da se rastvore.
Dodajte ulje i u etapamo prosejano brašno, dodajući so u jednoj od etapa.
Zamesite meko testo koje se ne lepi po prstima. Stavite testo u podmazanu posudu, uvijte streč folijom i ostavite 90 minuta da naraste.
Za to vreme napravite nadev, mešajući sve sastojke u ujednačenu smesu.
Naraslo testo podelite na 12 loptica jednake veličine. Namazanim rukama rastvorite loptice u elipsastu koru, stavite deo nadeva i krajeve pritisnite viljučkom, tako da se vazdušaste piroške ne otvore tokom preženja.
Poređajte tako oblikovano testo na radnu površinu posutu brašnom, Zagrejte više ulja, tako da piroške plivaju tokom prženja.
Pržite piroške na grčki način sa svih strana dok ne dobiju zlatasto braon boju i poređajte ih preko kuhinjskog ubrusa da se ocedi suvišna masnoća.