Način pripreme
Iskidajte karfiol na ružice, operite ga i osušite na papiru. U blenderu sameljite parmezan, posle u njega dodajte i karfiol. Treba da se dobiju mrvice.
Stavite narendan kačkavalj, jaja i začine. Blendirajte nekoliko sekundi, da se dobro pomešaju svi sastojci za koru od karfiola.
Ako nemate blender, možete da sve napravite i ručno, ali oduzeće više vremena sitnjenje svih sastojaka.
Nakon što ste gotovi, sipajte gustu smesu u pleh od rerne, u koji ste pre toga stavili papir za pečenje. Rasporedite i oblikujte krug.
Pecite koru za picu pola sata na 180 stepeni u zagrejanoj rerni. Čim je gotova, namažite paradajz sosom. Poređajte šunku, dodajte kapar i rukolu. Dobija se sjajna domaća pica!
Keto pica sa korom od karfiola je ukusna i mnogo sveža, omiljena svima kod kuće!
Komentari