Način pripreme
Pripremite koru za picu od karfiola tako što ćete cvetove karfiola samleti u blenderu. Izvadite ih u posudu i posebno sameljite gauda sir.
Prelijte ga preko karfiola i dodajte dva umućena jaja, kokosovo brašno, so, origano i biber. Mešajte dok se ne dobije homogeno testo. Ako je previše retko, dodajte još kokosovog brašna.
Pošto će karfiol pustiti vodu i razblažiti testo, možete ga prethodno staviti u šerpu sa dve kašike ulja i kuvati na pari. Zatim skinemo poklopac i pustimo da tečnost, tačnije vlaga, ispari. Međutim, sa ovom verzijom, moraćete da sačekate da se ohladi pre nego što umešate jaja i gauda sir.
Koru od karfiola rasporedite u pleh obložen papirom za pečenje (može da bude malo nauljen). Trebalo bi da bude tanka kora.
Stavite u zagrejanu rernu na 175 stepeni i pecite do zlatne boje. Zatim premažite paradajz sosom za picu (ja ga malo začinim) i pospite seckanu slaninu, mocarelu, kapare i origano.
Pecite dok se mocarela ne istopi i slanina lagano ne porumeni na pici.
Poslužite toplu picu sa slaninom i korom od karfiola i uživajte u laganoj i ukusnoj večeri.
Prijatno!