Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pica sa slaninom i korom od karfiola

Pica sa slaninom i korom od karfiola

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78716k967
Pica sa slaninom i korom od karfiola
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
04/12/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"Poslužite toplu picu sa slaninom i korom od karfiola i uživajte u laganoj i ukusnoj večeri. Prijatno!"

Potrebni sastojci

  • kora
  • karfiol - 400 g
  • gauda - 200 g srednje zrela
  • jaja - 2 komada
  • kokosovo brašno - 2 kašike sa vrhom (možda i više)
  • biber - 2 prstohvata
  • origano - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica ili po ukusu
  • Nadev
  • paradajz sos - 5 kašika
  • slanina - 6 kriški
  • mocarela - rendana, za posipanje
  • kapari - 2 - 3 kašike
  • origano - malo za posipanje odozgo
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite koru za picu od karfiola tako što ćete cvetove karfiola samleti u blenderu. Izvadite ih u posudu i posebno sameljite gauda sir.

Prelijte ga preko karfiola i dodajte dva umućena jaja, kokosovo brašno, so, origano i biber. Mešajte dok se ne dobije homogeno testo. Ako je previše retko, dodajte još kokosovog brašna.

Pošto će karfiol pustiti vodu i razblažiti testo, možete ga prethodno staviti u šerpu sa dve kašike ulja i kuvati na pari. Zatim skinemo poklopac i pustimo da tečnost, tačnije vlaga, ispari. Međutim, sa ovom verzijom, moraćete da sačekate da se ohladi pre nego što umešate jaja i gauda sir.

Koru od karfiola rasporedite u pleh obložen papirom za pečenje (može da bude malo nauljen). Trebalo bi da bude tanka kora.

Stavite u zagrejanu rernu na 175 stepeni i pecite do zlatne boje. Zatim premažite paradajz sosom za picu (ja ga malo začinim) i pospite seckanu slaninu, mocarelu, kapare i origano.

Pecite dok se mocarela ne istopi i slanina lagano ne porumeni na pici.

Poslužite toplu picu sa slaninom i korom od karfiola i uživajte u laganoj i ukusnoj večeri.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: