Način pripreme
Ogulite, očistite i isecite jabuku na kockice. Pospite šećerom i limunovom korom i stavite na umerenu vatru na 30 minuta uz često mešanje.
Po želji dodajte i cimet ili još šećera, zato što zavisi od slatkoće jabuka koje koristite.
Omeknule i blago karamelizovane jabuke ostavite da se ohlade skoro u potpunosti i onda u njih stavite mleko i sir kvark.
Pasirajte dok se ne dobije savršena glatkoća i smesu sipajte u posudu odgovarajuću za zamrzavanje ili mašinu za sladoled.
Stavite u zamrzivač dok se sladoled od jabuka ne stegne - otprilike 5-6 sati ili najbolje na jednu noć.
U slučaju da nemate mašinu za sladoled, mešajte na svakih pola sata u početku da se ne bi formiali krupni kristali.
Ukoliko ste ostavili tokom noći, narednog dana sladoled će biti dosta stvrdnut i da biste ga učinili kremastim, ostavite ga na kratko da se otpusti na sobnoj temperaturi ili u frižideru i posle izmrvite i sameljite blenderu. Rezultat će biti vazdušast, pravi sladoled od jabuka!
Servirajte ukusni sveži desert sa kriškicama voća i izmrvljenim keksovima.
Neka vam je slatko!