Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kako da napravimo domaću jufku

Kako da napravimo domaću jufku

Kako da napravimo domaću jufku3 / 3
14/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Volite jufku, a da li znate kako da napravite domaću?"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 400 ml
  • maslac - 1 kockica, kravlji
  • brašno - otprilike 1 kg
  • jaja - 4 komada
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno sipajte na radnu površinu. Napavite udubljenje, u njega razbijte jedno po jedno jaje i dodajte so i sveže mleko.

Umesite testo i ostavite ga na hladnom na otprilike 30 minuta.

Ohlađeno testo podelite na male tople, pospite ih s malo brašna i pritisnite ih tako da mogu da prođu kroz mašinicu za testeninu.

Presavijte testo, ponovo pospite brašnom i stavite ponovo u mašinicu na brži stepen - ovo ponovite nekoliko puta tako što poslednji put nemojte da savijate.

Smanjujte stepen dok ne dobijete debljinu koju želite. Lepo rasprostrite kore i ostavite ih da se osuše na otprilike 12 sati.

Izlomite jufku i stavite je u veliku tepsiju. Zalijte je istopljenim kravljim maslacem i izmešajte.

Pecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta.

Već znate kako da napravite domaću jufku.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: