Način pripreme
Ako još uvek niste probali ljuskotrn, pozivam vas da to učinite.
Ona je iz klase bele ribe, njeno meso je neverovatno krhko, ukusno i topi se kao maslac. Drugi kvalitet koji je dostojan pažnje je to što ima izuzetno malo kostiju, tako da je odgovarajuća za decu.
O korisnim sastojcima ljuskotrna takođe možemo mnogo da govorimo, ali je dovoljno da spomenemo da sadrži dragocene minerale i vitamine iz grupe B.
Ovim receptom vam nudim jednostavan način za pripremanje ljuskotrna - uvijene u papir za pečenje i spremljene u rerni.
Izabrala sam komorač i mladi beli luk kako bi dopunili i ukus učinili još neodoljivijim.
Operemo i očistimo povrće i isečemo ga na ivice ili kako nam se dopada.
Na dva lista papira za pečenje stavljamo po dve kašike lepog maslinovog ulja i raspoređujemo u sloju veličine ribljih fileta. Stavljamo ih i pokrivamo moračem i mladim belim lukom.
Posipamo s još malo maslinovog ulja, belim biberom, solju i limunovim sokom.
Zapečatimo ribu kao u kesicu i stavljamo u tepsiju u rernu, zagrejanu na 200 stepeni.
Pečemo ribu 20 minuta i ljuskotrn je gotov.
Ako su fileti mnogo debeli, mogu da se ostave na još 2-3 minuta u papiru, tako će nastaviti da se kuvaju, ali generalno svaka bela riba iziskuje malo termičke obrade.
Zbog toga bi bilo dobro da makar komorač bude fino iseckan, da ne bi ostao hrskav, već i da on omekša.
Serviramo raskošni filet od ljuskotrna, pečen u papiru dok je topao, sa garnirungom od sveže salate, pečenih krompirića ili drugog po izboru.
Prijatno!