Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Vegetarijanski Sendvič Kimbap

Vegetarijanski Sendvič Kimbap

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4661215k177
Vegetarijanski Sendvič Kimbap
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 5
15/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
1
"Ukoliko su vam dosadili tradicionalni sendviči koje jedete svaki dan, ovaj vegetarijanski sendvič kimbap je odlična ideja da svoj meni učinite raznolikim"

Potrebni sastojci

  • Za 1 kimbap sendvič
  • kore nori - 1 list (alge)
  • jaja - 1 komad
  • šarlan - za tiganj
  • spanać - nekoliko listova, bejbi, sirovi
  • pirinač - 3 supene kašike, skuvan u aparatu za kuvanje pirinča
  • susamovo ulje - 1 kašičica
  • himalajska so - po ukusu
  • crni susam - za posipanje
  • kačkavalj - 1 kvadratna kriška
  • Za roze pirinač
  • crvena cvekla - 3 supene kašike, izrendana (sirova)
  • šargarepe - 1 komad, mala
  • pirinač - 3 supene kašike, skuvan u aparatu za kuvanje pirinča
  • sirće - 1 kašičica, po ukusu (belo, balzamiko)
  • himalajska so - po ukusu
  • susam - beli, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Veoma jednostavan recept za sjajan svež Sendvič Kimbap!

Viljuškom izmešamo jaje zajedno sa prstohvatom soli po ukusu. U zagrejani tiganj sa malo šarlana (nerafinisano suncokretovo ulje) sipamo jaje i silikonskom špatulom za tiganj ga izmešamo i izdrobimo na komade. Nekon nekog vremena skidamo sa ringle.

U dve posebne posude sipamo po 3 supene kašike pirinča, unapred skuvanog sa solju i malo šarlana u aparatu za kuvanje pirinča.

U prvoj posudi pirinač začinimo po ukusu susamovim uljem i sa još malo himalajske fine soli. A u drugoj posudi - pirinač izmešamo sa oguljenom i izrendanom cveklom i šargarepom, himalajskom finom solju i belim balzamiko sirćetom (Balzamiko).

Uzimamo jedan list algi Nori i makazama rasečemo po sredini duže strane - razrez do sredine kore.

Kao na fotografijama u četiri kraja kore ređamo različite nadeve.

Dole u levi posipamo sveže listiće spanaća (bejbi) i na njega sipamo komadiće jaja.

Iznad njih (gore u levo od kore) u srednje tankom sloju raspoređujemo beli pirinač sa susamovim uljem i posipamo ga s malo crnog susama.

Sa desne strane njega (u gornji desni kraj lista Nori) stavljamo kvadratnu krišku kačkavalja debljine otprilike 5 mm i veličine otprilike 1/4 kore algi.

Ispod njega (dole u desno) raspoređujemo deo obojenog roze pirinča sa cveklom i posipamo belim susamom. Dobro bi bilo da ovaj sloj bude iste debljine kao i beli pirinač, postoji mogućnost da se ne iskoristi sav roze pirinač.

Presavijamo kimbap sendvič tako što počinjemo od donjeg levog kraja kojeg presavijamo na gore, nakon toga presavijamo na desno i na kraju na dole tako da se dobije kvadrat.

Stavljamo ga u najlonsku kesicu i nabijemo ga u jedan ugao tako što presavijemo prazni deo kesice tako da gusto uvijemo sveži sendvič. Druga opcija je da ga gusto uvijemo kuhinjskom streč folijom.

Sendvič lagano spljeskamo rukom, isečemo ga oštrim nožem po sredini i poslužujemo sveže pripremljen kako bi imao najsvežiji i najbogatiji mogući ukus.

Vegetarijanski Sendvič Kimbap - bogat raznovrsnim ukusima i bojama!

Neobično Ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: