Način pripreme
Veoma jednostavan recept za sjajan svež Sendvič Kimbap!
Viljuškom izmešamo jaje zajedno sa prstohvatom soli po ukusu. U zagrejani tiganj sa malo šarlana (nerafinisano suncokretovo ulje) sipamo jaje i silikonskom špatulom za tiganj ga izmešamo i izdrobimo na komade. Nekon nekog vremena skidamo sa ringle.
U dve posebne posude sipamo po 3 supene kašike pirinča, unapred skuvanog sa solju i malo šarlana u aparatu za kuvanje pirinča.
U prvoj posudi pirinač začinimo po ukusu susamovim uljem i sa još malo himalajske fine soli. A u drugoj posudi - pirinač izmešamo sa oguljenom i izrendanom cveklom i šargarepom, himalajskom finom solju i belim balzamiko sirćetom (Balzamiko).
Uzimamo jedan list algi Nori i makazama rasečemo po sredini duže strane - razrez do sredine kore.
Kao na fotografijama u četiri kraja kore ređamo različite nadeve.
Dole u levi posipamo sveže listiće spanaća (bejbi) i na njega sipamo komadiće jaja.
Iznad njih (gore u levo od kore) u srednje tankom sloju raspoređujemo beli pirinač sa susamovim uljem i posipamo ga s malo crnog susama.
Sa desne strane njega (u gornji desni kraj lista Nori) stavljamo kvadratnu krišku kačkavalja debljine otprilike 5 mm i veličine otprilike 1/4 kore algi.
Ispod njega (dole u desno) raspoređujemo deo obojenog roze pirinča sa cveklom i posipamo belim susamom. Dobro bi bilo da ovaj sloj bude iste debljine kao i beli pirinač, postoji mogućnost da se ne iskoristi sav roze pirinač.
Presavijamo kimbap sendvič tako što počinjemo od donjeg levog kraja kojeg presavijamo na gore, nakon toga presavijamo na desno i na kraju na dole tako da se dobije kvadrat.
Stavljamo ga u najlonsku kesicu i nabijemo ga u jedan ugao tako što presavijemo prazni deo kesice tako da gusto uvijemo sveži sendvič. Druga opcija je da ga gusto uvijemo kuhinjskom streč folijom.
Sendvič lagano spljeskamo rukom, isečemo ga oštrim nožem po sredini i poslužujemo sveže pripremljen kako bi imao najsvežiji i najbogatiji mogući ukus.
Vegetarijanski Sendvič Kimbap - bogat raznovrsnim ukusima i bojama!
Neobično Ukusno!