Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Pirinač na Tiganju»Pirinač sa jajetom, pirinčanim rezancima i peršunom

Pirinač sa jajetom, pirinčanim rezancima i peršunom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k122
Pirinač sa jajetom, pirinčanim rezancima i peršunom
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 3
15/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Malo drugačije jelo sa pirinčem, za koje smo ubeđeni da ćete ga uključiti na spisak omiljenih recepata"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 2 kesice
  • jaja - 4 komada
  • pirinčana rezanca - 1/2 dugog snopa
  • sušeni luk - 2 kašike
  • peršun - 1 vezica
  • maslinovo ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku šerpu se stavljaju dva litra vode koja provri.

Pirinčane kesice se stavljaju u kipuću vodu.

Dodaje se sušeni luk i so. Kuva se 20 minuta pod poklopcem.

Nakon što se skuva, kesice pirinča se vade iz vode.

Pirinač se sipa u posudu, pri čemu se kesice seku.

U tiganj sa nelepljivim dnom se stavlja maslinovo ulje, koje se zagreva na srednjoj temperaturi. Dodaju se rezanca koja se nalome.

Nakon što se rezanca isprže dodaje se pirinač. Meša se veoma dobro.

Dodaju se jaja i meša se dok se potpuno ne isprže. Dodaje se peršun koji je sitno isečen i so.

Meša se veoma dobro i pirinač u tiganju se sklanja sa vatre.

Pirinač sa jajetom, pirinčanim rezanicma i peršunom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: